Русия ще продава държавния дял в банките си след отпадане на санкциите

Антон Силуанов, министър на финансите на Русия

Антон Силуанов, министър на финансите на Русия по време на Санктпетербургския икономически форум /SPIEF/, 1 юни 2017. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg Антон Силуанов, министър на финансите на Русия по време на Санктпетербургския икономически форум /SPIEF/, 1 юни 2017. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg

Русия ще продава държавния дял в банките след отпадане на санкциите, каза министърът на финансите Антон Силуанов в интервю за Гай Джонсън от Bloomberg по време на втория Московски финансов форум.

Цената на акциите на руските банки, които попадат в обхвата на международните санкции е недооценена, каза Силуанов.

„Затова смятаме, че ако се говори за увеличение на дела на частния капитал в банковата система, по-целесъобразно би било това да се направи в период, когато ограниченията за бизнеса в Русия ще бъдат минизирани”.

Силуанов каза още, че „държавните банки показаха, че са опора на банковата система, която обезпечава устойчивост в разчетите и обезпечават надеждност в изпълнението на банковите функции”, цитирайки Сбербарк, ВТБ, Газпромбанк и Росселхозбанк.

В цялото интервю във видеото министърът на финансите на Русия говори още за цената на петрола, курса на рублата и факторите, влияещи на икономиката на страната.

 

Последни новини
Още от Новини