Нова тапа на АМ Хемус до края на септември

Продължават и ремонтите в района на тунел Витиня

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Нов ремонт на АМ „Хемус“ ще затвори едното платно от автомагистралата в района на с. Разлив при 51-ви километър от аутобана преди разклона за Правец в посока Варна. Това се разбира от съобщение на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Ремонт ще бъде извършван на едното платно от виадукта преди тунела на Правец, а движението ще се извършва двупосочно в платното за Варна. Ремонтните дейности започват от утре (1 септември), като ще продължат до края на месеца.

Предвидена е подмяна на дилатационните фуги, тротоарните блокове, възстановяване на хидроизолацията, преасфалтиране на мостовото съоръжение и нова хоризонтална маркировка, съобщават още от АПИ.

Продължават ремонтите и в района на тунел „Витиня" - на съоръженията при 33-ти, 35-ти и 37-ми километър на автомагистралата.

„Необходимо е шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение, които трябва да окажат съдействие на пътуващите“, предупреждават от пътната агенция.  

Последни новини
Още от Новини