Cyberdyne очаква одобрение от САЩ за дистрибуция на роботизирания костюм

Йошиюки Санкай, основател и директор на Cyberdyne

Йошиюки Санкай, основател и директор на Cyberdyne по време на интервю за Bloomberg от Световния икономически форум в Далян, Китай. 28 юни 2017. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Йошиюки Санкай, основател и директор на Cyberdyne по време на интервю за Bloomberg от Световния икономически форум в Далян, Китай. 28 юни 2017. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Cyberdyne Inc. очаква да получи разрешение от американската Комисия по храни и лекарства /FDA/ до края на годината, каза основателят и директор на компанията Йошиюки Санкай.

През юни 2017 устройството, разработено от японската компания, Hal – Hybrid Assistive Limb бе включено в застрахователното покритие в Полша на продуктите на TUiR WARTA, покривайки лечение за 500 евро в 60 сесии, съобщи Cyberdyne.

За да можем да правим дистрибуция на устройството по света, трябва да получим одобрение в САЩ, каза Йошиюки Санкай в интервю за Стивън Енгъл от Bloomberg по време на Световния икономически форум в Далян, Китай.

Пациентка в парализа използва роботизирания костюм Hal – Hybrid Assistive Limb на Cyberdyne Inc. в централата на компанията в Чукуба, префектура Ибараки, Япония. 22 януари 2014. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg.

Cyberdyne Inc бе атакувана от трейдъри на къси продажби, оспорвайки оценката й. От 2016 досега акциите на производителя на роботизирани костюми Cyberdyne Inc. изгубиха над 40%.

Чуйте интервюто на Йошиюки Санкай, основател и директор на Cyberdyne във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини