Ивайло Лаков с номинация за наградата Икономика на светло

АИКБ номинира водещия на Bloomberg TV Bulgaria в медийната категория

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Водещият на предаванията „Светът е бизнес“ и Клуб Investor.bg Ивайло Лаков получи номинация в наградите „Икономика на светло“ за 2016 година, организирани от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Категорията е „Журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформалната икономика“, а Лаков е номиниран за за обективно поднесена всекидневна икономическа информация и теми, свързани с ограничаване на неформалната икономика.

Призьорите в различните категории на конкурса ще бъдат избрани от експертно жури, в което участват над 100 изявени личности от областта на икономиката, научните среди, бизнеса, финансите, политиката, медиите.

Ивайло Лаков е едно от най-ярките имена в икономическата журналистика. Започва кариерата си още през 1994 в БНТ, където трупа опит в специализирани предавания като репортер, водещ и отговорен редактор. Има опит и в корпоративния сектор и има подчертан интерес към процесите и предприемачеството в интернет.

През 2006 Ивайло Лаков става част от екипа на Инвестор.БГ, където разработва свой сайт – аutomedia.bg, в момента част от портфолиото на медийната група.

Завръщането му в телевизията е при старта на Bulgaria ON AIR през 2011, където води "Денят ON AIR” и "Клуб Investor.bg" в продължение на четири години.

В Bloomberg TV Bulgaria Лаков e водещ още от самия старт на телевизията - на предаванията "Светът е бизнес“, заедно с Николай Кръстев – всеки делник 20:30-21:30 часа, както и на "Клуб Investor“ – в събота от 20:00 часа.

Последни новини
Още от Новини