Вашингтон може да наложи санкции на македонски политици

Намек за това направи зам.-държавният секретар на САЩ Хойт Брайън Ий след посещението си в Скопие

Протестиращи граждани на западната ни съседка. Снимка: Twitter Протестиращи граждани на западната ни съседка. Снимка: Twitter

Съединените щати обсъждат налагането на санкции на македонски политици, които спират демократичния процес. За това намекна зам.-държавният секретар на САЩ Хойт Брайън Ий след двудневните срещи в Скопие с държавния глава Георги Иванов, председателя на парламента Талат Джафери и лидерите на партиите СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ Зоран Заев и Никола Груевски, съобщава македонското издание „Сакам да кажам“, цитирано от „Фокус“.

„Македония и САЩ са партньори и ние много вярваме в принципа, че партньорите имат общи интереси, общи ценности и обща отговорност. Един от принципите, който държавният секретар Тилърсън ясно подчерта, е, че в нашите отношения със съюзниците, партньорите или противниците, ние възнамеряваме да ги държим отговорни за това, което казват или правят“, подчерта Хойт Брайън Ий.

Той обясни, че няма да навлиза в подробности за начините, по които ще търсят отговорност, но увери, че Щатите приемат сериозно това, която се случва и казва в Македония.  

Последни новини
Още от Новини