Каква е стратегията на Меланшон на изборите във Франция

Ракел Гаридо, съветник на Жан-Люк Меланшон

Квартал Дефанс, Париж, Франция. 23 февруари 2017. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Квартал Дефанс, Париж, Франция. 23 февруари 2017. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Кандидатът за президент на Франция от крайната левица, Жан-Люк Меланшон успя да измести социалиста Беноа Амон на последния телевизионен дебат според проучване на Elabe сред зрителите, съобщава Bloomberg. Според ежедневното гласуване, провеждано от Opinion Way рейтингът на Меланшон се повишава 1 пункт до 13% на 23 март 2017, а одобрението за Амон пада с 1 пункт до 12%.

Емануел Макрон остава фаворит на изборите във Франция на 23 април. Според Уест Франс Макрон получава тази седмица подкрепата на министъра на отбраната, Жан-Ив Льо Дриан, силна фигура в социалистическата партия в Бретан и в кабинета на Оланд.

Opinion Way показва, че Меланшон е наравно с кандидата на Националния фронт Марин Льо Пен за левия вот, докато Elabe и Harris Interactive твърдят, че е изпреварил съперницата си.

Всички социологически агенции в момента показват, че Макрон ще победи Льо Пен на балотажа.

"Макрон е модерен", смята съветничката на Меланшон Ракел Гаридо. "Представи се като незрял. Твърде млад, твърде нов в този дебат", каза Гаридо в интервю за Bloomberg.

"Жан-Люк Меланшон е на 65г., най-възрастният кандидат, чиято политическа кариера няма тепърва да се изгражда, той си я има.

И се представя като философът, като мъдрецът, когото французите харесват".

Чуйте коментара й във видеото.

Кандидатът на Непокорна Франция, „аплодиран от студентите от ESSEC, Жан-Люк Меланшон е медийна фигура. Той представи радикалната си програма, в разрез с либералната доктрина, която често се свързва с търговските училища“, пише Фигаро на 23 март.

ESSEC е бизнес училище в Сержи-Понтоаз, северозападно от Париж, където Меланшон представи книгата си „За добродетелта“ – етични размишления за политиката, атакуваща „царица-парица“.

На срещата си със студентите кандидатът за президент описа добродетелка като „изискване, наложено без оглед на морала“. Това е „принцип на действие, управляващ живота на обществото.. т.е. път между това, което е добро за всички и това, което е добро за теб“, съобщава Фигаро.

За Либерасион Меланшон също е кандидат, залагащ на възобновяемите източници за развитие на морската икономика“.

Бившият министър на образованието, подкрепен от Комунистическата партия, Меланшон основа собствена формация, Непокорна Франция, след като излезе от социалистическата през 2008.

 

 

 

Последни новини
Още от Новини