FactSet придобива британската BISAM Technologies за над $205 млн.

Така глобалният концерн става собственик и на българо-американската FinAnalytica

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Глобалният доставчик на финансова информация и анализи FactSet придобива британската BISAM Technologies за $205,2 млн., съобщи американската компания в прессъобщение на сайта си.

С над 160 служители в цял свят, включително в България, BISAM е водещ доставчик на цифрови решения за способностите и влиянието на действията на инвеститорите, спазването на глобалните стандарти за представяне на резултатите (GIPS) и отчетността. 

Много от най-големите мениджъри на активи в света използва софтуера на BISAM, за да оценят и разширят инвестиционните си стратегии и по-добре да обслужват клиентите си, се казва в прессъобщението. Сред продуктите ѝ са водещият софтуер в света за измерване на представянето B-One, както и Cognity, който ще послужи за разширяване на анализа на риск за деривати и създаването на количествени портфейли на FactSet, пише Investor.bg.

Cognity е създадена от българо-американската компания FinAnalytica, която миналата година бе придобита от BISAM.

„Тъй като инвестиционните процеси и типовете активи стават все по-сложни, финансовата общност се стреми да бъде по-проницателна и прозрачна по отношение на представянето и рисковете в компаниите“, казва главният изпълнителен директор на FactSet Фил Шоу. „Комбинацията от BISAM и FactSet ще ни позволи по-добре да обслужваме работните потоци чрез жизнения цикъл на портфейла и да изпълняваме нуждите на нашите клиенти за по-безпроблемно представяне и данни за риска в организациите си“.

FactSet е взела заем за 575 млн. долара, за да финансира сделката и да плати съществуващия дълг. Годишните приходи на BISAM към 31 декември 2016 г. са били за над 28 млн. долара.

Последни новини
Още от Новини