Руските туристи в чужбина - с 10% ръст през зимните празници

Тайланд, Виетнам и Доминиканската република са били най-предпочитаните дестинации

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Броят на руските туристи, пътували зад граница по време на зимните празници в края на 2016 и началото на 2017 се е покачил с 10% в сравнение с предходния, заяви изпълнителният директор на Асоциацията на туристическите оператори на Русия (ATOR) Мая Ломодзе в интервю за телевизионния канал Русия 24.

"Като цяло броят на сънародниците ни, които са пътували зад граница, е нараснал с около 10% в сравнение със сезон 2015-2016", отбелязва Ломодзе.

Според нея Тайланд, Виетнам и Доминиканската република са били най-предпочитаните дестинации за руските туристи. "Тези три държави печелят с голяма преднина предпочитанията на руските туристи. Следват ги европейските туристически забележителности и алпийските ски курорти", каза изп. директор на ATOR.

Ломодзе заяви, че въпреки спадът в годишния брой на руските туристи, пътуващи зад граница, благодарение на празничния сезон може да се отбележи ръст на туристическата индустрия.

Председателят на руските туроператори заяви по-рано, че броят на пътуващите в чужбина туристи е намалял с 6% през периода януари - ноември 2016 в сравнение със същия период на 2015. През 2016 пакетните турове до Турция и Египет са били забранени за руснаците, което също е допринесло за този спад. Мая Ломодзе заяви, че България, Гърция, Испания, Тайланд, Финландия, Виетнам, Тунис, Кипър, Италия, Хърватия и Доминиканската република са били най-популярните туристически дестинации.

Последни новини
Още от Новини