Борисов към БСП: Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте

Какво още каза той в последната си реч като премиер

Снимка: boykoborissov.bg Снимка: boykoborissov.bg

Беше чест за мен. Така премиерът Бойко Борисов завърши последната си реч като премиер на второто си правителство, пише Dnes.bg. Той разясни мотивите си да подаде оставка пред депутатите в пленарната зала. 

"Не съм обиден на никого", каза премиерът, отхвърляйки упреците, които чул. Отивал си, защото можел да разчете сигналите на обществото.

"Оставаме на разположение", обърна се Борисов към хората, за да знаят, че ако някой ден отново решат, той е готов да поеме властта.  Премиерът в оставка призова да се даде възможност на новия президент Румен Радев да направи служебното правителство, което да остане до предсрочните избори. 

"Ние ви вярваме. Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте", обърна се той към БСП.

Борисов обясни, че продължителността на втория му кабинет е минала и най-оптимистичните му прогнози.

"Мислех, че максимумът му е една година", каза той и припомни сложната ситуация, в която е формирал правителството.  

Той обясни, че формациите, с които е направил кабинета, са били диаметрално противоположни, между които е нямало съгласие.  

Лидерът на ГЕРБ честити и от трибуната на парламента победата на БСП и обяви, че изборите са били едни от най-честните.

"Вотът в неделя даде ясно да се разбере, че обществото иска промяна", каза още Борисов и допълни, че е нормално да обвърже президентските и парламентарните избори, защото вече има нова партия, на която хората имат доверие.  

"Много от вас са се опитвали да ме уязвят, едни казват, че съм бил диктатор, други - султан. Какви ли не глупости съм чул. Управлението се дава от народа, когато той е разколебан, трябва властта да му се върне. Това е моето символ верую", каза още Борисов.

Последни новини
Още от Новини