Теленор България обучава деца в интернет сигурност

10 000 ученици се включват в програмата

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Теленор България ще организира кампания, по време на която над 260 служители на компанията ще се срещнат с над 10 000 български ученици, за да ги информират за рисковете, с които могат да се сблъскат онлайн. Ще бъде коментирано насилието, тормоза и малтретирането онлайн и как децата трябва да се справят с него.

Инициативата "бъди умен, използвай сърцето си" ще се проведе съвместно с Българския център за безопасен интернет. Служителите на Теленор ще посетят 60 начални и средни училища в цяла България и ще се срещнат с ученици от първи до осми клас, за да им представят информация за видовете интернет насилие, основните рискове, които са свързани с тях и начините да се намалят те. Всички теми ще бъдат представени чрез специално разработени от Български център за безопасен интернет. 

Теленор предлага на всички ползватели на интернет своя "Наръчник за интернет насилие", който е на разположение, както за учениците, така и за техните родители. Компанията е разработила и друго помощно средство - "Речник на социалните мрежи за родители". 

"През 2014 Теленор бе първият оператор в България, който предложи в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи на България, филтър, който блокира уеб-адреси, съдържащи детско сексуално насилие. 

Последни новини
Още от Новини