Serge Ferrari стъпва в България

Компанията придоби 51% от Giofex

Покривно покритие на Serge Ferrari Group. Снимка: Serge Ferrari Group Покривно покритие на Serge Ferrari Group. Снимка: Serge Ferrari Group

Serge Ferrari Group придоби 51% от акциите на Giofex Group srl чрез капиталови резерви за увеличаване на капитала. По този начин тя стъпва на пазарите в България, Румъния, Словакия, Франция и Германия, където Gioflex има развита дистрибуторска мрежа. Това се казва в прессъобщение, разпространено от SergeFerrari Group.

Serge Ferrari произвежда и дистрибутира иновативни, гъвкави композитни материали за архитектурата, строителството, акустични решения и др. Компанията е листвана парижката фондова борса Euronext Paris.

Целта на придобиването е да се форсират продажбите в Европа на Serge Ferrari, както и Giofex да си осигури допълнителен ресурс за финансиране на нови проекти, съвместни със собственика на останалите 49% от акциите - GIC. GIC е мажоритарен акционер на италианския дистрибутор Giovanardi Filli.

Придобиването на Giofex ще подобри услугите на Serge Ferrari към малки и средни потребители чрез метода "пазаруване на едно място" ("one-stop shop").

Наетите от Giofex служители са 60, като е обявил печалба от 16 млн. евро за 2015. Giofex обслужва около 2 000 клиента.

Serge Ferrari Group извършва дизайна, изработката и дистрибуцията на високотехнологични екологични и гъвкави композитни материали. Компанията е с пазарна оценка от 31 млрд. евро. Уникалните характеристики на тези продукти ги правят идеални за технологични апликации в три области: архитектура, професионалисти в областта на индустрията, композитни мембрани за потребителските пазари, пише в прессъобщението на компанията.

Принципното конкурентно предимство на групата се базира на диференциалната технология Précontraint® и свързащата се с нея интеректуална собственост и ноухау. Компанията има три производствени бази - една, разположена във Франция и две - в Швейцария. Serge Ferrari присъства на пазарите в 80 държави, чрез пет  дъщерни дружества в САЩ, Япония, Хонконг, Бразилия и Индия, както и пет представителни офиса, разположени в Испания, Турция, Китай, Сингапур и Дубай, като разполага с мрежа от над 100 дистрибутора. В края на 2015 Serge Ferrari записа консолидирани приходи в размер на 148,4 млн. евро, 75% са от приходи извън Франция. 

Последни новини
Още от Новини