Ryanair залага повече на София, отколкото на Прага

Нискоразходната авиокомпания стартира българската си програма от 6 септември

Дейвид О'Брайън, /вторият от ляво на дясно/ гл. търговски директор на Ryanair на пресконференция в София. 31 август 2016. Снимка: С.Грозева/BloombergTVBulgaria Дейвид О'Брайън, /вторият от ляво на дясно/ гл. търговски директор на Ryanair на пресконференция в София. 31 август 2016. Снимка: С.Грозева/BloombergTVBulgaria

Нискоразходната авиокомпания  Ryanair ще стартира своята програма от София от 6 септември 2016,  потвърди търговският директор Дейвид О’Брайън на среща с българската преса на 31 август. През май вече беше обявено изтеглянето на програмата с 2 месеца по-рано.

Компанията има намерение да постигне 1,65 млн. пътници, превозени от София и Пловдив заедно за година през 2017.

Ryanair ще базира в София 3 самолета за своите 21 нови дестинации, по които ще лети от българската столица от 2017, включително и Дъблин.

За сравнение в Прага компанията базира само 2 самолета, каза О’Брайън.

 

Нискоразходната авиокомпания настоява при избора на концесионер за летище София да се избира компания, „която ще осигури повече пътници, а не която дава по-висока цена”, каза търговският директор на Ryanair. „Правителството трябва да избягва грешките на Тирана, Атина и Тбилиси”, каза О’Брайън.

Авиокомпанията, базирана в Лондон на летище Станстед смята, че операциите й в близко бъдеще няма да бъдат засегнати от Brexit, каза още търговският директор. Според него ако излизането на Великобритания от ЕС се отрази на операциите на Ryanair, „ще се отрази и на easyJet”, каза О’Брайън.

Последни новини
Още от Новини