Африка е маратон, не спринт

Кристо Визе , председател на Steinhoff International

Кристо Визе , председател на Steinhoff International по време на интервю за Bloomberg. Кейптаун, Южна Африка. 17 август 2016.  Photographer: Waldo Swiegers/Bloomberg Кристо Визе , председател на Steinhoff International по време на интервю за Bloomberg. Кейптаун, Южна Африка. 17 август 2016. Photographer: Waldo Swiegers/Bloomberg

Африканският ритъм е важен за компаниите, които искат да правят бизнес там, казва най-богатият човек в Южна Африка, Кристо Визе. Нетното му богатство е над 7,7 млрд. долара по данни на Bloomberg.

Той е вторият най-богат човек в Африка след нигериеца Алико Денгот.

Визе изгради кариерата и бизнеса си около ритейла и по-точно по-достъпния сегмент. Shoprite Holdings е най-големият търговец на хранителни стоки в Африка. Pipco е друг голям успех, с който се гордее, след като компанията бе продадена на Steinhoff за над 5 млрд. долара преди 5г.

Тази сделка направи Визе най-големия акционер в Steinhoff, име, което анализаторите на сливанията и придобиванията ще чуват все по-често.

Визе е председател на Steinhoff, Shoprite и на инвестиционната холдингова компания Brait.

В интервюто си за Лизел Хил от Bloomberg Йоханесбург той изразява позицията си в подкрепа на Африка и Южна Африка и се определя като „афро-оптимист”.

Чуйте какво каза Визе за Brexit и бъдещето на Африка във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини