Volkswagen се върна в правия път

Ръстът през юни е с близо 5%

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Volkswagen успява да увеличи продажбите си през юни въпреки нестихващия скандал с манипулираните данни при някои дизелови модели, предава Investor.bg.

През миналия месец световните доставки на марката VW скачат с 4,7 на сто до 492 800 коли, обяви базираната във Волфсбург компания. Това е първият ръст от януари. Причина за нарастването е преди всичко силното повишение с почти една четвърт в Китай. 

Германският автомобилен концерн отчита затруднения в Русия и Южна Америка, но и на втория по големина автомобилен пазар - САЩ. В Америка  където през миналия септември бе разкрита манипулацията, продажбите се сриват с още една пета. В Европа продажбите остават стабилни. 

От началото на годината доставките на марката VW спадат с 0,7 на сто до 2,93 млн. коли.

За целия концерн с общо 12 марки продажбите през юни скачат с 5,1 на сто до 883 400 коли. От началото на годината продажбите скачат с 1,5 на сто до 5,1 млн. автомобила.

Най-силен е ръстът при премиум бранда Audi, който отчита нарастване от 7,4 на сто. За доброто представяне допринася особено силно Китай, където е отчетен ръст от 7% до 1,9 млн. коли. Volkswagen осъществява 36% от продажбите си в азиатската страна.

В САЩ заради временната забрана за продажба на някои модели продажбите за първите шест месеца на годината спадат с почти 7% до 273 800 коли.

Последни новини
Още от Новини