Mercedes-AMG атакува суперколите

Очаква се новото бижу на компанията да засенчи настоящите най-бързи автомобили на планетата

Неофициално изображение: Mark Holster Неофициално изображение: Mark Holster

Още догодина ще видим нов модел на Mercedes-AMG, който ще бъде толкова специален, че ще засенчи дори настоящите най-бързи коли на планетата - McLaren P1, Porsche 918 Spyder и Ferrari LaFerrari. Машината на базирания в Щутгарт производител ще разполага с мощност от 1300 к.с., твърди Gtspirit.

Според информацията, която към момента е нито потвърдена, нито отречена от Mercedes-AMG, моделът носи кодовото название R50 и в момента се подлага на изпитания. Премиерата му трябва да се състои след около година - в средата на 2017.

Подобно на McLaren P1, Porsche 918 Spyder и Ferrari LaFerrari моделът на Mercedes-AMG ще разполага с хибриден силов агрегат. Системата ще състои от два електрически двигателя с по 150 к.с., които ще задвижват предните колела. За задния мост е предвиден 2,0-литров двигател с турбо, от който ще бъдат изцедени невероятните 1000 к.с.

Така общата мощност на колата ще достига 1300 к.с. Нещо повече, съотношението между мощност и маса ще бъде 1 към 1, тъй като се твърди, че автомобилът ще тежи само 1300 кг. За постигането на толкова ниско тегло заслуга имат малкият като обем двигател, както и изцяло карбоновите конструкция и купе, уточняват от Gtspirit.

За Mercedes-AMG R50 са предвидени също така система с 4 завиващи колела, активна аеродинамика и адаптивно шаси, което контролира индивидуално всяко от колелата.

Хиперавтомобилът на Mercedes-AMG ще се възползва и от редица технологии от Формула 1. Той ще попадне в една категория с друг предстоящ модел - AM-RB 001, който е разработка на Aston Martin и Red Bull.

Очаква се цената на новия Mercedes да бъде между 2 и 3 млн. евро.  

Последни новини
Още от Новини