Берлускони продаде Милан на китайски консорциум

Бившият италиански премиер излезе от болницата, за да каже новината на пресата

image not found image not found

Бившият министър-председател на Италия Силвия Берлускони, който притежава клуба от Серия А, AC Milan, съобщи на местната преса, че китайците ще платят най-малко 400 млн. евро за 2г., което ще оцени клуба на 750 млн. евро, включително дълга му, съобщи ВВС.

Милан тръгва към Китай“, каза Берлускони, без да разкрива кои са точно купувачите.

AC Milan е един от най-успешните европейски клубове. Той се нуждае от нов капитал, за да може да се състезава по-добре с по-богатите съперници. Миналата година обяви загуба от 93,5 млн. евро.

Семейство Берлускони влезе в ексклузивни преговори с азиатски инвеститори, които правят задълбочени анализи на финансите на Милан от няколко месеца. Сега сделката практически е постигната според Силвио Берлускони, който говори пред пресата на излизане от болницата в Милано след сърдечна операция през юни, съобщи Bloomberg.

„Това е важно решение – да дадем AC Milan на някого, който ще може да го направи съперник в Италия, Европа и глобално. Не съм коментирал цената. Приех каквото ми предложиха“, каза Берлускони в интервю на сайта на La Gazzetta dello sport.

Берлускони постави условие – китайците да вложат 400 млн. евро за трансфери и си запазва 30% в клуба до 2018:

„Три групи китайски инвеститори вземат дялове в Италия, включително не малка като дял група, свързана с правителството“, каза Ивайло Рачев, представител на Милан за Източна Европа.

 

Последни новини
Още от Новини