Ръст на валутните резерви на Китай през април

Обемът на международните валутни резерви на Китай се повишава за втори пореден месец

Снимка: Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Снимка: Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Международните валутни резерви на Китай бележат ръст за втори пореден месец през април, след като курсът на валутата се стабилизира и настроенията на пазарите се подобриха, съобщава Bloomberg.

Обемът на валутните резерви на Китай нараства с $ 7,089 млрд. до $ 3,22 трлн. през април, сочат данни на Народната банка на Китай. Икономисти, анкетирани от Bloomberg, очакваха повишението да достигне до $ 3,20 трлн.

Доверието на пазарните участници в националната валута укрепва на фона на данните през април, които показват ръст при няколко индикатори, и сигналите от страна на Федералния резерв за отлагане повишаването на лихвените проценти.

„Възстановяването на доверието в китайския юан ще намали отлива на капитали“, коментира Томи Сие, икономист в OCBC Bank в Сингапур.

Данните за валутните резерви на Китай могат да се окажат дори по-добри, отколкото изглеждат, след като японската йена и еврото поскъпнаха спрямо зелените пари през последния месец, повишавайки по този начин обема на валутните запаси, деноминирани в долари, в страната, посочва още Bloomberg.

Последни новини
Още от Новини