Хазната на САЩ - с 458 млрд. долара скрити данъци годишно

Доброволното плащане на данъци е 82%

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американците укриват данъци в размер на 458 млрд. долара годишно, но не цялата сума се дължи на измами. Допускат се и много грешки, сочи доклад на данъчните служби в САЩ, пише Investor.bgКато цяло американците си плащат данъците - процентът на доброволно изпълнение на това задължение е 82 на сто.

Голяма част от невнесените данъци се дължат на неточности - 387 млрд. долара. Не във всички случаи става въпрос за измами, посочват още данъчните. В някои случаи хората правят грешки или не са наясно какви са задълженията им според данъчното законодателство. Най-голям процент от тях се отнасят до дължими, но неизплатени данъчни задължения на малкия бизнес или по отношение на приходи от наеми и хонорари.

Самоосигуряващите се американци не внасят данъци на стойност 91 млрд. долара годишно, сочат още анализите на данъчните. Изчислените, но невнесени корпоративни данъци са в размер на 44 млрд. долара годишно.

Изчисленията се базират на данните за събираемостта на данъците в САЩ в периода 2008 - 2010 година, става ясно още от доклада, публикуван на страницата на данъчната служба в страната.

Последни новини
Още от Новини