Борис Джонсън вярва в светлото бъдеще на Великобритания извън ЕС

Кметът на Лондон твърдо иска страната да напусне блока

Борис Джонсън, кмет на Лондон. Снимка: Jason Alden/Bloomberg Борис Джонсън, кмет на Лондон. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Кметът на Лондон Борис Джонсън продължава с кампанията си да насърчава излизането на Великобритания от ЕС, като каза, че страната ще има „прекрасно бъдеще“, ако напусне блока.

„Това е нещо, което се случва веднъж в живота. Няма връщане назад. Ако не го направим сега (напускане на ЕС б.р.), това нещо(ЕС б.р.) ще продължи да ни потиска и да става все по-малко демократично и все повече и повече ограничаващо“, каза Борис Джонсън в интервю за вестник Times. 

Кметът на Лондон каза, че е за доброто и на ЕС, ако Великобритания напусне блока, защото така блокът ще се замисли за начина, по който прави нещата в момента и цялата система в Европа ще трябва да бъде преосмислена. 

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън насрочи на 23 юни 2016 референдум, на който британците да гласуват дали искат да останат, или да напуснат ЕС за 23 юни, като самият Камерън води кампания „за“ оставането на страната в блока от 28 държави. 

Кметът на Лондон е един от най-популярните политици във Великобритания и позицията му притесни инвеститорите, като между 22 и 26 февруари паундът регистрира най-лошата си седмица от 2009 насам. 

 

 

Последни новини
Още от Новини