Ще успее ли Тръмп да се пребори със статуквото

Обобщение на резултатите от събранията в Айова от Ханс Никълс, Bloomberg News

Първичните избори в Айова. Снимка: Bloomberg TV Първичните избори в Айова. Снимка: Bloomberg TV

Аурата на неизбежност на Доналд Тръмп, както и целият му аргумент, че е победител и че ще направи тази страна велика велика отново бяха пробити и въпросът в следващите шест-седем дни преди първичните избори в Ню Хемпшир е ще може ли Тръмп да поеме отново борбата със статуквото.

"Ще продължим напред към републиканската номинация и тогава ще победим лесно Хилари или Бърни или когото и да хвърлят срещу нас", каза Доналд Тръмп, кандидат за номинацията на Републиканската партия.

 

"Тази вечер беше победа за смелите консерватори в Айова и в цялата тази велика нация", каза Тед Круз, кандидат за номинацията на Републиканската партия.


"Мисля си за това, което се случи тази вечер. Мисля, че хората в Айова изпратиха много ясно послание на политическото статукво, икономическото статукво и медийното статукво", каза Бърни Сандърс, кандидат за номинацията на Демократическата партия.

Вижте снимки от кампанията на Хилъри Клинтън в Айова.

"Рядко имаме възможност като сегашната. Да проведем истинско съревнование на идеи. Да се замислим добре какво защитава Демократическата партия и как искаме бъдещето на нашата страна да изглежда, ако изпълним нашата част в изграждането му", каза Хилари Клинтън, кандидат за номинацията на Демократическата партия
 

 

Последни новини
Още от Новини