VW ще разработва плоски батерии

Компанията се насочва към електромобилите след скандала с вредните емисии

Емблема на VW. Снимка: Miles Willis/Bloomberg Емблема на VW. Снимка: Miles Willis/Bloomberg

Volkswagen се подготвя да интегрира плоски батерии в бъдещите автомобили като част от плановете за увеличаването на предложенията на компанията в сферата на електромобилите след избухването на скандала с вредните емисии, съобщава Bloomberg.

Компанията очаква търсенето за електромобили да се увеличи бързо с увеличаването на разстоянието, което задвижваните от батерии превозни средства могат да изминат и намаляването на цените им. Това каза директорът на марката VW Херберт Дайс във вестника за служителите на компанията Insight, който ще бъде изпратен до служителите на 14 декември, но преди това достигна до Bloomberg. 

„Разработваме специална структура на превозните средства, който предвижда инсталирането на плоски батерии. Това ще бъде пробив за нас“, каза Дайс в съвместно интервю с представителя на профсъюза на VW Бенрд Остерлох.

VW още не може да се отърси от разкритията за измами на тестовете за замърсяване на въздуха на дизеловите автомобили на компанията. Немският производител освен това изостава в сектора на електромобилите и се опива да настигне конкуренцията.

Дайс каза, че VW създава нов бизнес сегмент, наречен „Новият Volkswagen“, който ще обедини разработването на дигитални продукти за свързаните превозни средства (автомобили с интернет връзка б.р.) и  свързаните с тях мобилни услуги. Компании от Силициевата долина като Apple и Alphabet планират да навлязат в автомобилния сектор. 

„Автомобилният свят се променя изключително и новите играчи имат невероятни ресурси. Сега е важно да се възстановим и да започнем да инвестираме в различни неща като разработка на софтуер и производство на батерии“, каза Дайс. 

 

Последни новини
Още от Новини