Славкова: Политическата криза ще приключи без сътресения

Социологът от "Галъп" Евелина Славкова в "Светът е бизнес", 9.12.2015

Оставката на Христо Иванов не е изненада. Големият политически сюжет ще се развива в следващите дни, заяви социологът от "Галъп" Евелина Славкова в "Светът е бизнес".

Не се случиха радикални промени в съдебната система, статуквото се запазва, каза тя.

Ще видим реакцията на Реформаторския блок, позицията на останалите лидери в РБ. Те де факто са разцепени, те се явиха като единен субект на парламентарните избори, защото това бе възможността им да влязат. Но цяла година виждаме различни позиции, лидерите говорят на различни различни езици. Виждаме конфликт на ДБГ с ДСБ, на СДС с ДСБ, обединение на ДБГ със СДС. Антикорупционният закон, който Меглена Кунева внесе, не срещна одобрение от страна дори на РБ. 
Реално всеки си е откъснал едно парче - съдебната реформа, антикорупционното законодателство, обобщи Славкова.

Не очаквам сериозни сътресения. Не мисля, че лидерът на СДС и на ДБГ - Божидар Лукарски и Меглена Кунева, ще излязат в опозиция. Тя коментира вероятността за оставка на Петър Москов, който е представител на ДСБ, като заяви, че е негово решение. Външният министър Даниел Митов също е част от ДСБ, припомни Славкова.

Смятам, че Радан Кънев ясно си дава сметка, че останалите политически лидери няма да излязат от управлението, каза социологът. ГЕРБ също разбира, че прегръщането с ДПС може да им изиграе лоша шега.

 

Последни новини
Още от Новини