Четвърти мобилен оператор в Сингапур може да намали маржовете

Коментар на Хаслинда Амин, Bloomberg

Магазин на SingTel, Сингапур, Photographer: Nicky Loh/Bloomberg Магазин на SingTel, Сингапур, Photographer: Nicky Loh/Bloomberg

Нетният доход на мобилния оператор Singtel e 1.03 млрд. сингапурски долара, спрямо 1.04 млрд. преди година. Компанията обяви резултатите си на 12 ноември 2015.

Приходите от операции са с 3% надолу. Казва, че имаше растеж на мобилните данни във всичките  си пазари. Той помогна да се компенсират валутните флуктуации. Singtel се придържа към плановете си, съобщени през май.

Също така успя да запази растежа, въпреки забавящия се вътрешен пазар и инвестициите, приближаващи своя матуритет в развиващи се страни като Индия. Такива са Bharti Airtel.

Анализаторите твърдят, че Singtel се опитва да се трансформира от изцяло мобилен оператор в нещо с по-голяма добавена стойност. Изполва парите си да се разрасне в дигитални услуги като видео, данни, киберсигурност. 

Важна новина в Сингапур е възможното влизане на четвърти играч в началото на 2016. Това, към което се стреми страната,е по-голяма конкуренция, по-ниски цени, по-иновативни мобилни планове.

Проучванията сочат, че в някои пазари по света има намаления до 40% в цените на мобилните планове, когато нови играчи се появят. За потребителите това са добри новини.

Хаслинда Амин, Bloomberg, Сингапур.

 

Последни новини
Още от Новини