Промишлените поръчки в САЩ регистрират най-големия си спад от 1957 г. насам

Понижението през март е с над 10%

Снимка: Dania Maxwell/Bloomberg Снимка: Dania Maxwell/Bloomberg

Промишлените поръчки  в САЩ намаляват с повече 10% през март, като тази тенденция се запазва на фона на прекъснатите вериги на доставка и спада в износа заради пандемията от коронавируса, информира Der Spiegel.

По данни на Министерството на търговията на САЩ промишлените поръчки през март са отчели спад от 10,3% до 445,8 млрд. долара в сравнение с февруари, когато са се понижили с 0,1%. Този спад на поръчките за промишлени стоки е най-значителният от 1957 г. насам.

Промишлените поръчки, без тези от транспортния сектор, се свиват с 3,7% през март на месечна база, а поръчките извън сектора на отбраната регистрират спад от 10,7 на сто.

Още по темата

Данните за поръчките за промишлени стоки с дълготрайна употреба бяха ревизирани надолу до спада през март от 14,7% при предишна оценка за понижение от 14,4%. Така спадът се превръща в най-драстичният от 1992 г. Поръчките за недълготрайни промишлени стоки се понижават с 5,8%.

Очаква се тенденцията на спад на промишлените поръчки да продължи и през следващите месеци предвид мерките в борбата срещу коронавируса, включващи масово прекратяване на дейността в много фабрики.

Последни новини
Още от Новини от света