Великобритания стана петата страна с над 20 хил. смъртни случая от коронавирус

Само САЩ, Италия, Испания и Франция съобщават за повече жертви, свързани с Covid-19.

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

Смъртността от коронавирус в болници във Великобритания надхвърли 20 хил., като така страната стана петата в света с подобна мрачна статистика, съобщава Bloomberg. В същото време правителството сигнализира, че пандемията на Острова може би е близо до своя пик.

Смъртните случаи нараснаха с 813 от 684 вчера, като общият им брой достигна 20 319, сочат данни на Министерството на здравеопазването. Това е най-високата дневна смъртност от 21 април. Само САЩ, Италия, Испания и Франция съобщават за повече жертви, свързани с Covid-19.

Още по темата

Общият брой на смъртните случаи обаче вероятно е много по-голям, тъй като хиляди души са починали в старчески домове.

В допълнение 4 913 души във Великобритания са тествали положително за болестта, като общият брой на случаите достига 148 377. Великобритания се стреми да увеличи капацитета на извършваните тестове до 100 хил. на ден до края на април.

Междувременно мерките на Кралството срещу коронавируса са придружени от безпрецедентна правителствена подкрепа за бизнеса, чиято цел е той да може да запази служителите си и бързо да се върне към работа. Блокадата обаче донесе риска от най-тежката рецесия за Великобритания от десетилетия. Според прогнози на Службата за бюджетна отговорност британската икономика може да се свие с 35% през това тримесечие.

 

 

Последни новини
Още от Новини от света