Единствената компания с поскъпващи акции в Италия произвежда тестове за Covid-19

Само DiaSorin отчита ръст в стойността на книжата си от началото на годината от индекса FTSE MIB

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

В най-силно засегната европейска страна от разпространението на коронавируса инвеститорите залагат на производителя на бързи тестове за откриване на вируса, съобщава Bloomberg.

Акциите на DiaSorin са поскъпнали с около 3% през тази година и със 17% от 10 март насам, когато компанията заяви, че разработва тест за бързо откриване на Covid-19. Това е единственият представител на индекса FTSE MIB Index с ръст от началото на 2020 г. Бенчмаркът включва 30 публични дружества и от началото на годината е загубил 30% от стойността си.

Още по темата

Молекулярният тест на компанията ще дава резултат в рамките на 60 минути вместо необходимите сега 5 до 7 часа, нужни на други тестове. Това обявиха от DiaSorin в свое изявление на 10 март, в което отбелязват, че очакват да са готови с тестовете до края на месеца. Миналата седмица DiaSorin получи много бързо разрешение за употреба от Американската агенция по храните и лекарствата за теста.

Ефектът върху печалбата на компанията ще зависи от продължителността на пандемията, като от DiaSorin очакват да печели от 5 милиона евро до 10 милиона евро на месец от новите си тестове.

Последни новини
Още от Новини от света