Как технологиите натежават на британските компании?

Все повече дружества в Кралството не отговарят на очакванията си за печалба заради честите преструктурирания

Снимка: Bryn Colton/Bloomberg Снимка: Bryn Colton/Bloomberg

Броят на британските компании, които не успяват да отговорят на прогнозите си за печалба, е най-големият от 2015 г. насам. Това се дължи на промяната на навиците на потребителите, причинена от новите технологии, съобщава Bloomberg, като се позовава на доклад на EY.

313 британски компании са издали предупреждения за печалбите си през 2019 г., като бизнесите им са насочени към потребителския сегмент, включително секторите на търговия на дребно и туристическия. Най засегнати са дружествата, предоставящи услуги за индустриална поддръжка, софтуерни услуги, както и тези от строителния бранш.

Още по темата

Броят на листнатите компании, предупреждаващи за разминавания в очакванията си за печалба през 2019 г., също е най-голям от 18 г. насам.  

“Британската икономика не е в рецесия”, посочва в доклада Алън Хъдсън,  EY. Според него обаче има няколко сектора, които усилват икономическия стрес заради честите структурни промени.

Докато миналата година се оказа трудна за много индустрии, 2020 г. може да донесе очакваното облекчение.

“Намаляването на вътрешнополитическото напрежение, съчетано с допълнителните фискални разходи, трябва да насърчи печалбите, помагайки на повече компании да отговорят на очакванията си”, смята Хъдсън.

 

Последни новини
Още от Новини от света