Профилът на шефа на Twitter беше хакнат

Според компанията вината за това е на мобилния оператор, който е допуснал изпращането на съобщения през телефона

Логото на The Twitter Inc. на главната сграда на компанията в Сан Франциско. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Логото на The Twitter Inc. на главната сграда на компанията в Сан Франциско. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Личният профил на изпълнителния директор на Twitter Джак Дорси е бил хакнет в петък и оттам били качени голям брой расистки съобщения, предава Wall Street Journal.

Малко след 4 следообяд от профила на Дорси започнали да се изпращат съобщения с обидни думи по адрес на цветнокожи и евреи. Дру туит е съобщил за бомба в централата на Twitter. Тези съобщения са били изтрити след по-малко от половин час.

„Телефонният номер, свързан с профила е бил компрометиран заради мобилния оператор“ се казва в изявление на Twitter. “Това е позволило на неоторизирано лице да изпраща туитове като sms-и от телефонния номер. Проблемът е решен“, допълват от компанията.

От Twitter отказаха да назоват името на мобилния оператор.

Наблюдатели припомнят, че и други знаменитости са били жертва на подобни хаквания на профили и това повдига например въпроси доколко сигурни са профилите на световни лидери като например президента на САЩ Доналд Тръмп.

Още по темата

Страстта на Тръмп към кратките форми на дипломация през Twitter е добре известна и дори заради него се появи терминът twitter-дипломация. В поредица от съобщения той често успява да се скара или сдобри с други световни лидери, като логиката на всичко често остава загадка и за собствения му екип.

Към 30 юни 2019 г. Twitter има 139 милиона потребители по целия свят.

Последни новини
Още от Новини от света