Снайперист застреля похитител на автобус в Рио де Жанейро

Оказва се, че мъжът е използвал пистолет-играчка

30 души са били задържани от похитителя. Снимка: Pixabay 30 души са били задържани от похитителя. Снимка: Pixabay

Военната полиция в Бразилия разпространи информация за „неутрализиран“ похитител на автобус с пътници в бразилския мегаполис Рио де Жанейро, цитирана от BBC.

С публикация в социалните мрежи органите на реда потвърждават, че снайперист е застрелял мъжа, след като е насочил пистолета си към главата на един от заложниците, макар в последствие да се оказва, че оръжието е било детска играчка.

Полковник Мауро Флайс - говорител за военна полиция, застана зад действията на служителя, казвайки, че „това е полицейският орган, който искаме да виждаме“.

Още по темата

Драматичната сцена се развива на моста между Рио де Жанейро и съседния град Нитерой. Похитителят се качва на автобуса в 05:30 часа от една от автогарите в Рио и скоро след това предприема действия, с които задържа 30 души на борда на превозното средство. За целта използва, както споменахме вече, пистолет-играчка и бутилка с предполагаема запалителна течност, чието съдържание все още не е потвърдено от властите. След тричасови преговори с парламентьори шестима от пътниците са освободени преди да се стигне до фаталния изстрел.

Въпросният мъж се представя за военен офицер пред пасажерите, докато връзвал ръцете им, научаваме от публикация на част от хората в автобуса в социалните мрежи, показана от местни медии. Полк. Флайс каза, че самоличността на убития все още не е установена и не е ясно, дали наистина е военнослужещ.

Подобни инциденти не са прецедент в Бразилия. През 2006 г. отново в Рио де Жанейро е отвлечен автобус с хора, но след десетчасови преговори с похитителя, полицията успява да го принуди да се предаде и спасява отвлечените.

По настоящия случай няма данни за пострадали, освен въпросния мъж, похитил автобуса.

Последни новини
Още от Новини от света