Lockheed повиши прогнозите за 2019 г. след по-висока печалба от очакваната

Книжата на компанията поскъпнаха в предборсовата търговия с 2,1%

F-35 на Lockheed Martin Corp., демонстрация по време на авиошоуто във Фарнбъро, Великобритания. 13 юли 2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg F-35 на Lockheed Martin Corp., демонстрация по време на авиошоуто във Фарнбъро, Великобритания. 13 юли 2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Lockheed Martin оповести по-добра от очакваното печалба за тримесечието и повиши прогнозата си за печалбата за 2019 г. за втори път в рамките на три месеца, насърчена от повишеното търсене на стелт изтребителите ѝ F-35 и на ракети, предава Investor.bg.

Книжата на компанията поскъпнаха в предборсовата търговия с 2,1%. Цената на акциите на компаниите в областта на отбраната се повиши рязко тази година, след като Вашингтон увеличи разходите си за отбрана в предложения бюджет в края на миналата година.

По-добрите от очакванията резултати на Lockheed са обявени в момент, когато САЩ решиха да изключат Турция от програмата за проектиране и производство на F-35, след като страната закупи руски зенитни комплекси С-400.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света