Климатичните промени ще донесат повече ползи на бизнеса, отколкото ще са загубите

Прогнозите са придобивките за компаниите да отговарят на сумата от 2,1 трлн. долара

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Според анализ на документи на хиляди компании за рисковете, свързани с климатичните промени, бизнесът по-скоро ще спечели от тях, и то най-вече в близките пет години. Това пише Investor.bg.

Прогнозите са придобивките за компаниите да отговарят на сумата от 2,1 трлн. долара, сочат изчисленията на британската неправителствена организация Carbon Disclosure Project, по-известна като CDP, събираща информация от името на инвеститори.

Представителите на бизнеса, които се възползват от преминаването към екологични продукти и услуги, или които намират начини да помагат за приспособяването на хората към новите климатични условия, биха могли да получат значителни ползи от това.

Близо 6900 компании са презентирали отчети пред CDP през 2018 г. за финансовите рискове, които представляват за тях – пряко и непряко, климатичните промени. Анализаторите обръщат особено внимание на респондентите сред 500-те най-големи компании в световен мащаб. Ползите, равняващи се на 2,1 трлн. долара, са изчислени от респонденти в 225-те най-големи компании.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света