Борсовият регулатор в САЩ - отново недоволен от Мъск

Според SEC предприемачът не е предоставял за одобрение постовете за Tesla в Twitter, нарушавайки споразумението от 2018 г.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск никога не е искал предварително одобрение за нито един туит в профила на компанията в Twitter, след като сключи споразумение с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), одобрено от съда, за това как да комуникира важна информация за производителя на електромобили. Това обяви комисията, цитирана от Investor.bg.

Борсовият регулатор иска да докаже, че изпълнителният директор е в нарушение на сделката, която изисква всеки един туит, който Мъск публикува, да бъде одобрен предварително. Става дума за туитовете, които могат да засегнат съществено производителя на автомобили.

Така например комисията заяви, че туит, който Мъск е изпратил до своите над 24 млн. последователи в микроблогинг платформата, твърдящ, че Tesla ще изгради около 500 хил. автомобила през 2019 г. е „очевидно нарушение“ на споразумението.

В края на февруари SEC е изпратил запитване до Tesla дали някой от туитовете на Мъск е бил предварително одобрен след въвеждането на политиката, сочат документи, подадени към федералния съд в Манхатан.

Tesla е отговорила с повече от две седмици закъснение с простичкото: „Не“.

„Следователно е изненадващо да установим, че към момента на подаване на молбата, Мъск не е поискал предварително одобрение за нито един от многобройните туитове за Tesla, които е публикувал в месеците след съдебното споразумение, което влезе в сила“, посочва SEC в документите си до съда.

Повече по темата четете в продължението на материала на Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини от света