Как се различават данните на Samsung от очакванията

Стивън Енгъл, Bloomberg

Както в останалата част от света, има още повече несигурност в този окончателен отчет за първото тримесечие на Samsung Electronics.

Технологичният гигант очаква ръст на търсенето за сървърни чипове заради увеличението на работата от дома по света и ръст на облачните услуги. Това вдигна цените на чиповете памет – цените на фючърсите и спот цената. Това вдигна перспективата поне в краткосрочен план за чиповете на Samsung Electronics.

Но това се компенсира от слабостта при дисплеите, мобилните телефони и потребителската електроника, както и на уредите.
Samsung е най-големия в света производител на чипове памет, телефони, дисплеи и уреди и има силна експозиция към икономическия шок от Covid-19 по света.

Какво научихме от насоките в първото тримесечие?

Отново – думата е несигурност.

Това продължават да твърдят за много от бизнесите си. Тя ще се задържи през второто полугодие и резултатите от второто тримесечие може да се понижат в резултат на по-малките продажби на телевизори и смартфони. Компанията предупреди, че тази несигурност вероятно ще се задържи не само през второто тримесечие, но и през цялата 2020г.

Една от най-зле представилите си подразделения е на OLED-екраните, бизнесът с дисплеи. Там бе обявена оперативна загуба от 290 млрд юана. Това е спад на търсенето на екрани за мобилни телефони и се очаква да намалее заради това, което определиха като „стагнация в мобилното търсене”.

Имаме първите резултати и подобна беше картината и на 7 април, когато излязоха.

Това се потвърждава. През последните 3 седмици видяхме още несигурност с продължаващата пандемия.

 

Последни новини
Още от Начало