Latitude очаква ръст на пазарите до 6-18 месеца

Фреди Лейт, главен инвестиционен директор на Latitude Investment Management

Ралито очевидно стана невероятно бързо, както удари мечият пазар и първоначалната криза.

И трябва да кажа, че в краткосрочен план може да има друг спад, ако новините станат лоши. Но силно вярвам, че пазарите ще се покачват през следващите 6-12 до 18 месеца и смятам, че това се опитват да направят инвеститорите.

Когато удари дъното на 23 март, много инвеститори залагаха на ниските нива на бичия пазар и го държаха нисък,  когато отново започна ралито, почти всеки с когото говорих и всички проучвания, всеки казваше: „но икономическите данни ще се влошат през следващите 6 месеца или 3 месеца от това, което знаем че ще се случва.

Така че със сигурност ще удвоим дълга, със сигурност ще има още едно пропукване на това ниво.“ И виждам, че нивата, които достигнахме в този момент са в горните 10% от стойностите на световните акции.

Те все още се търгуват в горните нива на привлекателните световни стойности, на база на последните 50 години. Така че дори и на днешните нива имаме голяма вероятност да се постигне прилична възвращаемост от акции.

Просто трябва да се обуздае тази нараснала волатилност и колкото по-голямо е ралито в краткосрочен план, толкова по-вероятно е да има спадове в краткосрочен план. И бих очаквал може би през останалата част от годината да достигне до крайни нива на волатилност.

Но волатилност в истинския смисъл, а не просто срив на пазарите, нагоре и надолу. Люшкането напоследък не ме изненада. Добавихме доста към своето портфолио от акции през третата седмица на март и още малко от тогава насам. 

Така че продължаваме да виждаме много възможности на ниво единични акции, както и на пазара като цяло и вярваме че вероятно това е най-интересния клас от активи за инвестиране, който е останал, особено след като американските държавни облигации сега дават по-малко от 1% доходност.

 

Последни новини
Още от Начало