Как да опазим дома си чист от вируса?

Въпреки че трябва да стоите в къщи, колкото е възможно повече, в крайна сметка ще се наложи да излезете навън. Но как можете да защитите дома си от микроби, когато излизате?

 

Ето стъпка по стъпка ръководство за поддържане на дома Ви чист и без вируси по време на пандемията на коронавирус:

Поставете до входната врата контейнер за дрехите,  с които сте били навън. Можете да поставите и втори контейнер за вещите, които сте носили навън, като ключовете и телефона си. Също така, събуйте обувките си. Да се върнем на контейнера за дрехи. Трябва да го отнесете до мястото за пране, но не го клатете прекалено, докато го носите, защото не искате прашинки от дрехите Ви случайно да попаднат във въздуха. Не го знаех, докато не прочетох внимателно препоръките на Центъра и сега боравя крайно внимателно с дрехите си.

Пране на дрехите:

Носете ръкавици, когато изваждате дрехите от контейнера. Освен това ги перете на възможно най-дълъг цикъл и на възможно              най-висока температура.

Почистване на повърхности:

А сега към самия дом. Дезинфекцирайте всяка често докосвана повърхност като ключове за осветлението, дръжките на                    вратите,  маси и дистанционни.

Използване на дезинфектанти:

Има разлика между почистване и дезинфекция и тя е в използваните за целта продукти. Използвайте дезинфектанти. Можете да научите повече за тях от сайта на Американската агенция по опазване на околната среда. Освен това, ако използвате спрей, прочете етиката му, за да разберете колко време слоят трябва да остане върху повърхността, преди да го избършете. Ако трябва да миксирате собствен дезинфектант, препоръката на Центъра за контрол и превенция на заболяванията е разтвор с 1/3 чаша белина на почти 4 литра вода.

Мийте си ръцете!

И понеже никога не е излишно да повторим, мийте си ръцете често, в продължение на  поне 20 секунди, и не докосвайте лицето          си.

Последни новини
Още от Начало