Джон Фарли за снабдяването с медицински материали в САЩ

Джейсън Фарли, Johns Hopkins

Виждаме как здравните работници по цял свят се заразяват с този вирус и стават жертви. И това не само повишава нивото на зараза и смъртност в собствените им семейства, а и обезкръвява здравната работна сила, като така концентрично страдат всички участници в нея.

Според мен става дума за липса на предварителна готовност.

Като нямате предварителни запаси,  няма много адекватни варианти за незабавна реакция в болниците.

А сега цялата ни здравна система, всички американски щати едновременно търсят предпазни средства. Става въпрос за търсене и предлагане. Така че всичко, което е било поръчано, е било поръчано преди кривата на епидемията да тръгне нагоре в тези райони. И все още няма доставки на направените поръчки.

Американската Агенция по храните и лекарствата /FDA/ издаде разрешение за обеззаразяване на близо 4 млн респиратори N95 и не-N95 на ден в САЩ за повторна употреба.

„Трябва да направим всичко, за да увеличим критично важните материали на разположение като респираторите”, каза комисарят от FDA Стивън Хан в изявление. „Това разрешение ще помогне да се осигури достъп до милиони респиратори, така че медицинските ни работници на първа линия да са по-добре защитени”.

 

Последни новини
Още от Начало