JPM Securities очаква последици от вируса за технологичния сектор

Марк Леман президент на JPM Securities

JPM Securities очаква последствия върху веригата за доставки с напредване на епидемията от Covid-19 в Китай, въпреки че броят тна новите случаи намалява.

Последиците биха могли да се компенсират заради традиционно слабия период след Китайската нова година за технологичните компании, каза Марк Леман президент на JPM Securities в интервю за Bloomberg.

"Отнема дълго време, за да се усетят последствия върху веригата за доставки, а след това дълъг период, за да се възстанови, така че очаквам още новини за негативни последствия скоро".

Foxconn и Norwegian Cruise предупредиха, че очакват последици от епидемията.

Доставчикът на Apple Foxconn очаква затварянето на производството да се отрази на приходите им за 2020г.

Norwegian Cruise съобщи, че заради епидемията е отменил, променил или отложил 40 круиза в Азия, което ще се отрази на планираните приходи.

По-рано на 20 февруари Air France-KLM се понижи след като обяви, че последиците от вируса ще изтрият 216 млн. долара.

Qantas съкрати капацитет по международните си полети в Азия.

Goldman вижда висок риск от корекция при акциите. Инвеститорите може да подценяват негативния ефект на коронавируса върху корпоративните отчети, което е риск за подема на пазара, каза главният стратег акции на банката.

„Малко е вероятно да имаме устойчив мечи пазар, по-вероятно е да се учоква краткосрочна корекция”, каза Петер Опенхаймер.

Последни новини
Още от Начало