Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Как се създава индустрия за фестивална поп култура?

Климент Йончев, Key Events & Communication, в Клуб Инвестор, 06.10.2018

Ивентмениджмънта носи висока доза риск и това е доказано. Това е причината много промоутъри, не само в България, но и по света, да страдат от поет риск и неизпълнени очаквания. Някои фалират и съдби се променят за месец - два. Трябва да си много внимателен на този пазар и това важи не само за България. Това каза Климент Йончев, Key Events & Communication, в предаването "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

"В България е още по-рисковано, защото тук все още е не толкава стабилна обстановката. Всеки политически трус, лошо време, голям мач между Левски и ЦСКА, всеки един незначителен на пръв поглед детайл може да промени съдбата на едно събитие". 

За успеха на едно събитие е важно да избереш събитие, за което има ниша, обясни събеседникът. "В България е ясно, че най-малко рисково е да направиш рок събитие, защото голяма част от платежоспособната в момента публика е израснала с тази музика. Това са и най-продаваните концерти". 

Защо много лесно може да се заблудиш при калкулацията на събития, ако си начинаещ? Каква част от разходите се плащат като хонорари на групи, каква част отиват за логистика и т.нар. местни разходи? Защо крайната цена на билетите е подвеждаща?

Какво включва работата по комуникациите и организацията на събития с мащаба на Hills of Rock и защо в тези дейности са ангажирани над 400 души? 

Вижте повече във видеото. 

Последни новини
Още от Клуб Investor