Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Технологичният сектор в САЩ продължава да е лидер въпреки сътресенията

Георги Георгиев от Карол Капитал Мениджмънт, Клуб Investor, 14.04.2018

Технологичният сектор в САЩ продължава да е лидер въпреки корекцията, която наблюдавахме. През последните няколко години технологичните компании генерираха най-големите печалби и бяха основен мотор за движението на американските акции. Това коментира Георги Георгиев от Карол Капитал Мениджмънт в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според него технологичният сектор тепърва ще понася ударите от страна на регулаторите в ЕС и САЩ. Но все пак глобите са изключително малка част от печалбите, които тези компании генерират.

"Най-вероятно е компании като Google и Facebook да бъдат ударени още от регулациите, но в момента те нямат аналог на пазара", подчерта Георгиев.

По думите му заради съживяването на цените на петрола, компаниите от енергийния сектор отново са на фокус. 

Георгиев коментира и отношенията между САЩ и Китай. Според него трудно може да се определи кой би бил победителят при евентуална търговска война. 

"САЩ са икономика, която се самоподдържа, износът на САЩ към света е около 14-15%, което не е проблем. От друга страна Китай дължи своя просперитет именно на големия си износ към САЩ", подчерта анализаторът. По думите му трябва да се отбележи и фактът, че през последните години Китай успешно се пренасочва към сферата на услугите.

Вижте повече във видеото.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor