Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Перспективите пред икономиката ни в следващото полугодие са силно положителни

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг, Клуб Investor, 05.08.2017

В следващото полугодие на 2017 се очаква развитието на строителството и раздвижването в този сектор да започне да се отразява върху икономиката, т.е. върху нарастването на доходите, нарастване и на търговията на дребно. Очакваме и развитие в положителна посока на заетостта.

Това каза в ефира на „Клуб Investor” с Ивайло Лаков главният инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг Цветослав Цачев.

„Оттам на един по-късен етап, не още през втората половина на годината ще започнем да виждаме и инфлация, което е ключовият момент за инвестициите през следващите 2-3 години. Т.е. инфлацията и в България, но не по същите причини, които виждаме в чужбина, ще води до повече пари от банките към фондовата борса“, посочи още той

Фокусът на разговора бе насочен и към прогнозите за икономиката в глобален план. „В САЩ и в по-малка степен в Европа оставаме без сериозна инфлация, оставаме в среда на говорене за повишаване на лихвите, което обаче ще бъде с не такива силни темпове, каквито очакват пазарите. Това е така, защото икономиките на развитите страни не са в това идеално състояние, в каквото може би искаме да ги видим“, коментира гостът в студиото.

„Перспективите пред българската икономика изглеждат много положителни до момента, до който говорим за добра ситуация в чужбина. Защото това, което движи икономиката ни в момента са основно експортно ориентираните предприятия“, добави Цачев.

 


 

Последни новини
Още от Клуб Investor