Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Опитът за забрана на финансирането на магистратите отвън бе насочен срещу неудобните

Съдия Нели Куцкова, Клуб Investor, 29.07.2017

Публично изразените мотиви на управляващите в подкрепа на забраната на финансирането на магистратските организации от чуждестранни организации бяха изключително лицемерни – да се гарантира независимостта на съдии, прокурори и следователи. Всъщност обаче очевидно идеята беше да се затвори устата на тези, които критикуват.

Това заяви в „Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков бившият председател на Съюза на съдиите в България и кандидат за вицепрезидент на Петър Стоянов Нели Куцкова.

„Например Съюзът на съдиите през всичките 20 години, откакто е създаден, винаги е бил критикуващ и опозиционно настроен срещу всякакви опити да се посяга на независимостта на съда. Очевидно пречим нещо“, посочи още тя.

„Но въпреки, че този текст беше оттеглен, въобще не съм щастлива. Защото това стана някак си твърде подозрително след посещението на двама висши американски дипломати при министър председателя, а преди това, когато много хора в държавата, хора интелигентни и с позиции, казаха, че това е в противоречие с всякакви европейски стандарти, никой не им обърна внимание“, допълни Куцкова.

В продължението на разговора гостът в студиото също така направи обстойна дисекция на проблемите в съдебната система.  

Последни новини
Още от Клуб Investor