Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Европейските пазари отново станаха на мода

Георги Георгиев в Клуб Инвестор, 08.04.2017

Георги Георгиев от Карол Капитъл Мениджмънт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Георгиев от Карол Капитъл Мениджмънт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарите в целия свят продължават силния си тренд, с който започнаха през миналата година. Има сериозно поскъпване, както на американския пазар, който след изборите и победата на Тръмп се изстреля драматично нагоре. Азиатските пазари го последваха, а в последния месец се включи Европа. Европейските пазари отново станаха на мода. Това каза Георги Георгиев от Карол Капитъл Мениджмънт в предаването Клуб Инвестор на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

"В момента сантиментът е изключително силен на пазара и продължава да го движи това, което го движеше миналата година. Намираме се в бичи пазар - това е безспорен факт. Сега се търсят пазарите, които са по-подценени, за да могат инвеститорите да преместват натам своите средства".

При суровините металите, след силно поскъпване, успяха да задържат нивата си. Естествено имаше лека корекция, но нагласите при тях остават позитивни, каза още гостът. "Технически погледнато остават с добър потенциал за ръст след това поскъпване и корекцията, която видяхме, докато храните още не са започнали такова възстановяване. И пшеницата, и царевицата са на нива, които дефинират тренд надолу".

Американският пазар изглежда скъп за повечето анализатори, но така ли е това? Идват ли на хоризонта пазари, които са по-привлекателни от пазара в САЩ? Има ли риск от нов краш и до колко той би бил чернен лебед - феномен, който не може да бъде предвиден? Вълнуват ли се пазарите от темата Brexit или по-скоро се влияят от прогнозите и очакванията за изборите във Франция и Германия? Как се представят различните сектори и кои са компаниите, които са водещи на фондовите пазари? До колко създава несигурност на пазара риска от търговска война между САЩ и Китай?

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor