Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

САЩ преминава на друго ниво на комуникация

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг, Клуб Investor, 21.01.2017

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Как се отразяват проблемите около Brexit и политиките, които се очаква да започне новата администрация в САЩ на финансовите пазари и инвестиционните намерения? Темата коментира главният инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг Цветослав Цачев в предаването Клуб Investor с Ивайло Лаков. 

По думите в политически аспект в момента САЩ преминава на друго ниво на комуникация след провала, който имаше външната политика последните няколко години. "САЩ ще бъде не супер силата, която диктува на всички, а един много важен партньор както за Китай, така и за Русия", смята Цачев. 

Според него много по-важният казус по отношение на търговските послания на Тръмп е да се направи така, че големите американски корпорации да плащат корпоративен данък в страната. "Това е едно нещо, което американските гласоподаватели изтълкуваха като послание, че администрацията на Тръмп ще направи", допълни той. 

Интерес в момента представлява руският пазар - евтин пазар, който работи изцяло по западен модел, коментира още финансистът. 

Вижте повече във видеото:

Последни новини
Още от Клуб Investor