Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Новите тенденции в интернет индустрията

Веселин Ангелов, Gemius България, Клуб Инвестор, 07.01.2017

Служител сърфира из страницата на магазина, в който работи в Москва, Русия Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Служител сърфира из страницата на магазина, в който работи в Москва, Русия Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

„Интернет отдавана е индустрия в България. Цената на труда и универсалността на специалистите предполага много българи, работещи по международни проекти, да получават доходи, много близки до доходите, които получават колегите им на Запад.“ Това каза в студиото на Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков управителят на Gemius България Веселин Ангелов. „Но да се занимаваш с тази дейност в България е изключително трудно, тъй като средата е далеч по-конкурентна от тази в „материалния свят“, допълва той.

Според Ангелов има две основни промени в технологичния свят през последните 10 години. „Гледа се много повече видео в интернет. Днес се гледа 15 пъти повече видео, отколкото преди 5 години. Второто е навлизането на мобилните устройства“, отчита той.

„Броят на устройствата, чрез които се влиза в интернет, също драматично нарастна през последните няколко години. Всеки онлайн потребител се свързва с интернет средно с над 2 устройства. Това значи, че той не разчита само на телефона или компютъра си“, каза още интернет експертът.

На интернет пазара в България има 1 наистина голям играч, от когото идват една четвърт от парите за реклама. От там нататък първите 6-7 събират около 60% от парите, които се инвестират в реклама. Всички останали сайтове, около 200, влизат в останалите 40%.“, отчита Ангелов, добавяйки, че в тези цифри не влизат чуждестранните компании като Google и Facebook.

Повече за промените в технологичния сектор,  наложилите се трендове в онлайн средата и бъдещето на интернет рекламата вижте във видеото.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor