Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Предприемаческата гъвкавост е жизненоважна за бизнеса

Исмаил Ласини в Investbook, 27.09.2016

Исмаил Ласини, консултантът по социално предприемачество от Казабланка, Мароко Исмаил Ласини, консултантът по социално предприемачество от Казабланка, Мароко

Основното предизвикателство за предприемачите в световен мащаб е устойчивостта. Това каза в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев консултантът по социално предприемачество от Казабланка, Мароко Исмаил Ласини. През последните 10 години той се занимава с развитието на предприемачеството и подкрепата на предприемачите в Мароко и Африка.

„Днес е лесно да започнете бизнес, но създаването на компания, която да просъществува дълго време става все по-трудно. Главната причина за това е ускоряването на промените. Те могат да бъдат политически, икономически или технологични и се случват все по-бързо и са все по-радикални“.

Предприемачите не могат да знаят бъдещето, но могат да го предвидят, като развиват тяхната предприемаческа гъвкавост - способността да се адаптира бизнес-моделът или да се променя из основи, каза още Ласини.

"Правителствата и неправителсвените организации се опитват да намерят с променлив успех решение на социални проблеми. Това, което предприемачеството ни дава е добавената стойност. Предприемаческият подход ни дава нови бизнес модели за разрешаване на социални проблеми. Но социалните предприемачи не могат да развиват бизнеса си без подкрепата на филантропи и правителсвени субсидии".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook