Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Българските стадиони са далеч от тези в Гърция, Сърбия и Румъния

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 03.04.2019 г.

Десислав Янкулов

Желанието на България да кандидатства съвместно с Гърция, Сърбия и Румъния за домакинството на Световното първенство по футбол през 2030 г. най-вероятно ще остане в сферата на пожеланията, защото страната ни е твърде далеч от нивото на стадионите на балканските ни съседи. Това коментират Александър Костадинов и Цветин Филипов в „Index Sport“.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази надежди, че кандидатурата би могла да стане реалистична, но истината е, че инфраструктурата в страната ни не е в състояние да поеме подобно предизвикателство. В момента само два стадиона у нас отговарят на известни изисквания по стандартите на УЕФА и това са националният стадион „Васил Левски“ и „Лудогорец Арена“ в Разград. Но техните лицензи са само до ниво групи в Шампионската лига, което съвсем не е достатъчно за Мондиал.

Други интересни новини идват от щаба на Кубрат Пулев, но този път не става дума за конфронтацията на боксьора с американската журналистка Джени Суши, а за опонента му в Калифорния Богдан Дину. Румънецът се е оплакал пред калифорнийската атлетическа комисия, че загубата му е била плод на нечестния удар в седмия рунд от страна на българина в тила му. Колкото и основанията му да са уважителни, подобно решение трябваше да се вземе по време на самия двубой, а не посфактум. Така или иначе обжалване ще има, но то едва ли ще доведе до негативен резултат за „Кобрата“.

Какво каза промоутърът на Антъни Джошуа за Пулев и защо Конър МакГрегор предизвика Марк Уолбърг на двубой, вижте във видеотео.

Последни новини
Още от Index Sport