Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Колко струва националният отбор по футбол на Черна гора?

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 13.02.2019

България ще се изправи срещу отбора на Черна гора в първия си мач от квалификациите за Европейското първенство през 2020 г. Съперникът на България е корав и труден, като медиите в Подгорица публикуваха статистика за цената на черногорските играчи в националния отбор. Това каза водещият на предаването Index Sport Александър Костадинов.

"Отборът на Черна гора струва 76.85 млн. евро. В редиците на Черна гора играе Стефан Савич, който в момента играе за Атлетико Мадрид. Само този футболист струва 40 млн. евро".

Черногорският национал Стеван Йоветич е оценен на 14 млн. евро, а с 4 млн. евро по-малко струва Адам Марушич, заяви Костадинов.

"Всички останали футболисти, които допълват списъка на националния селекционер на Черна гора, струват близо 3 млн. евро".

Цифрите показват, че състезателите на Черна гора не са за подценяване, коментира той.

Водещият Цветин Филипов говори и за изграждането на многофункционалната спортна зала в Бургас.

„Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че изграждането на спортна инфраструктура е главен приоритет. Кралев припомни, че леката атлетика е един от традиционно силните за страната спортове. От 2015 г. спортното министерство е инвестирало 2.5 млн. лева в обновяването на спортни съоръжения за лека атлетика“.

Цялото предаване може да проследите във видео материала.

Последни новини
Още от Index Sport