BMW най-уязвима от Brexit

Графика на деня, 27 юли 2017

Концентрацията на автомобилните заводи на компаниите, замесени в разследването за картел. Графика: Bloomberg Terminal Концентрацията на автомобилните заводи на компаниите, замесени в разследването за картел. Графика: Bloomberg Terminal

Картата на Bloomberg Terminal показва концентрацията на автомобилни заводи за страните в разследването на предполагаемо картелно споразумение. Според нея BMW има най-голяма експозиция във Великобритания и следователно - най-силно е уязвима за рисковете от Brexit.

BMW и Amazon.com Inc. дадоха вот на доверие на икономиката на Обединеното кралство за разлика от банките и други бизнеси, които все по-усилено се готвят да преместят част от операциите си в ЕС с наближаването на Brexit.

BMW съобщи във вторник, 25 юли 2017, че ще произвежда електрическата версия на иконата си Mini във Великобритания, часове след като най-големият онлайн търговец в света, Amazon, каза, че ще разширява централата си в Лондон.

Двете решения бяха приветствани от премиера Тереза Мей и нейното правителството.

Редица банки и компании от други сектори задействаха плановете си за защита от евентуални негативни последици от излизането на Великобритания от ЕС, най-големият им пазар.

Последни новини
Още от Графика на деня