Значението на Хонконг за глобалната икономика ще расте

Графика на деня, 26 юни 2017

Делът на Хонконг в БВП на Китай устойчиво намалява от предаването на властта. 26 юни 2017. Графика: Bloomberg Terminal Делът на Хонконг в БВП на Китай устойчиво намалява от предаването на властта. 26 юни 2017. Графика: Bloomberg Terminal

Значението на Хонконг за глобалната икономика ще расте, поради интеграцията с Китай, каза ръководителят на администрацията на територията Кери Лам, с което отхвърли опасенията, че Пекин пренебрегва автономията на града, съобщи Bloomberg.

„Сега сме дори още по-важни”, каза 60-годишният Лам в интервю за Bloomberg по време на Warton Global Forum. „Не само ще се възползваме от тази зависимост и отваряне, всъщност ще можем да допринесем за тези важни инициативи”.

Петгодишният мандат на г-жа Лам започва на 1 юли 2017, двайсетата годишнина от връщането на бившата британска колония на Китай, церемония, на която се очаква президентът Си Дзинпин.

Първата жена-ръководител на администрацията на Хонконг ще управлява град с най-големите контрасти в доходите на населението в Азия.

„Единственото решение е да се осигури повече земя и да се построят повече жилища”, каза Лам.

Графиката /корица/ показва, че делът на Хонконг в БВП на Китай устойчиво намалява от предаването на властта до сега.

Последни новини
Още от Графика на деня