Forbes включва рекордни 2043 милиардери в класацията си за 2017

За четвърта поредна година Бил Гейтс остава на върха на класацията - позиция, която той заема през 18 от последните 23 години

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Рекордните 2043 милиардери са включени с новата годишна класация на списание Forbes, съобщава изданието на сайта си. "Бумът на фондовите пазари, поскъпването на суровините и просто старомодното предприемачество са допринесли тази година да стане рекордна от гледна точка на създаването на богатство в света", посочват редакторите на Forbes.

Бил Гейтс остава на върха на класацията за четвърта поредна година - позиция, която той заема през 18 от последните 23 години. Богатството на Гейтс се равнява на $86 млрд. спрямо $75 млрд. миналата година. 

Легендарният инвеститор Уорън Бъфет със своите $75,6 млрд. е втори. Миналата година той е имал $60,8 млрд. 

Най-голям печеливш за 2017 е Джеф Безос, който влиза за първи път в топ три. Богатството на основателя и главен изпълнителен директор на на онлайн гиганта Amazon се е увеличило с $27,6 млрд. до общо $72,8 млрд. 

Амансио Ортега, собственик на вериги магазини за облекло, включително Zara, е слязъл до четвъртото място, въпреки че нетната стойност на състоянието му се е повишила до $71,3 млрд. 

Марк Зукърбърг завършва челната петица с богатство от $56 млрд. 

Forbes публикува днес и подробен анализ за текущия размер на богатството на президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е поставен на 544-та позиция с $3,5 млрд. Цените на имотите в центъра на Манхатън са се понижили, следователно и състоянието на Тръмп, отбелязва изданието. През октомври 2016 списанието оцени състоянието му на $3,7 млрд.

Последни новини
Още от Графика на деня